Beste luiers volgens de consumentenbond

Goede luiers zijn erg belangrijk bij de verzorging van je kind. Maar het kan soms behoorlijk lastig zijn om goede luiers te vinden. Er zijn nou eemaal heel erg veel merken op de markt. En hoe weet je nu welke luier het beste bij jouw kindje past? De consumentenbond heeft hier onderzoek naar gedaan. In deze blog lees jij welke luiers volgens de consumentenbond de beste zijn voor jouw kind. 

Het belang van een goede luier

Luiers spelen een hoofdrol in het dagelijks leven van jouw kindje. Zolang kinderen zelf nog niet zindelijk zijn heeft je kind hier mee te maken. Een luier moet comfortabel zitten en voldoende urine en ontlasting op kunnen nemen. Voor een kind is het belangrijk om te kunnen bewegen. Zo leert een kind en ontwikkelt een kind zich. Een luier moet dus prettig zitten om dat te bereiken. 

Maar niet alleen het draagcomfort is belangrijk, ook het absorptie vermogen. Een luier die niet voldoende vloeistoffen kan opnemen, dat is niet fijn. Ook wil je er zeker van zijn dat jouw kindje droog door de nacht heen kan. Een luier die niet goed zit bijvoorbeeld of lekt, leidt vaak tot luier uitslag. 

Onderzoek van de consumentenbond

Juist doordat er veel aanbod is op het gebied van luiers, is duidelijkheid erg belangrijk. Ouders willen namelijk altijd het beste voor hun kind. De consumentenbond begrijpt dat en heeft hier onderzoek naar gedaan. Er is gekeken naar meerdere eigenschappen van de luiers. Denk aan kwaliteit, draagcomfort, absorptievermogen en meer specifieke kwaliteiten. 

Hier volgt een top vijf van luiers die door de consumentenbond zijn onderzocht.

1. Pampers Active Fit

Deze luiers van het bekende merk Pampers scoort het allerbeste volgens de consumentenbond. En dat is ook wel begrijpelijk. Pampers active fit 4 blijven heerlijk droog, bieden comfort en zijn huidvriendelijk. Je kind kan heerlijk doorspelen met de pamper zonder gehinderd te worden. Dat komt door de mooie pasvorm van Pampers. 

2. Pampers Premium Protection

Wederom een luier van Pampers die in de top vijf van de consumentenbond is beland. En dat is niet meer dan terecht. De Pampers Premium Protection serie biedt veel draagcomfort en zijn mooi breed waardoor ze goed zitten. Ze zijn makkelijk te verwisselen en de buitenkant van de luier is luchtdoorlatend. Daardoor is het vriendelijk voor de huid. 

[affiliate_products product_number=”1,2,3″ style=”list” order_by=”cheapest” merchants_count_directly_visible=”1″ click_title_or_image=”redirect-first-merchant” hide_elements=”description” heading_title=”h3″ image_size=”small”][/affiliate_products]

3. Etos Luiers

Wanneer je een smaller budget hebt en toch het beste wilt voor je kindje dan heeft Etos de oplossing. De Etos luiers maxi 4 zijn een mooie middenmoot luier. Voor een betaalbare prijs heeft jouw kindje een luier dat comfortabel zit. Daarnaast biedt het een goede bescherming voor de huid van jouw kindje. Met Etos luiers maxi 4 is jouw kind verzekerd van een goede luier. Zo kan jouw kind heerlijk spelen en toch droog blijven.

4. Kruidvat Luiers Maxi 

De luiers van het Kruidvat zijn al jaren heel erg geliefd bij de consument. En dat is niet heel raar. De prijs is mooi, vaak zijn er leuke aanbiedingen en de kwaliteit is top. De luiers van het Kruidvat garanderen droge babybillen en een mooie huid. En juist dat laatste is heel erg belangrijk. De luiers hebben een mooie pasvorm en zijn makkelijk aan te brengen en plakken goed. 

5. Bumblies luiers

Als laatste in de rij, de luiers van Bumblies. Dit is geen A merk maar een budgetmerk maar qua kwaliteit merk je dit niet. De sluiting is heel flexibel waardoor de luier echt lekker zit voor jouw kleintje. Ook absorbeert de luier erg goed, dus gegarandeerde droge billetjes. Daarnaast heeft de luier anti-lek randjes. Hierdoor zal er geen urine door de luier lekken. 

Hoe betrouwbaar is het onderzoek van de consumentenbond?

Je kunt er van uit gaan dat het onderzoek van de consumentenbond zeer betrouwbaar is. Alle luier merken zijn onderzocht. Op meerdere punten wordt er kritisch gekeken naar de luiers. En de top vijf die je hier hebt kunnen lezen, daarvan kun je zeker zijn dat het goed is. Kwaliteit is belangrijk. Maar ook draagcomfort en het absorptie vermogen.

Luiers kopen buiten de top vijf

Zijn dan de luiers buiten de top vijf van een slechtere kwaliteit? Nee, zeer zeker niet. Maar van de top vijf heb je wel de garantie dat het goed is. Buiten de top vijf zijn er nog genoeg merken die ook goed zijn. Daarnaast is het ook ervaren wat voor jouw kindje het beste is. Ieder huidtype is anders. Dus niet elke luier past even goed bij jouw kind. Dat is een kwestie van ontdekken.